Not yet 40 and already filthy rich: they can say it | login required

Not yet 40 and already filthy rich: they can say it | login required
Not yet 40 and already filthy rich: they can say it | login required
--

They are young, rich and Brabant. Provincial residents under the age of 40 are doing well in the Young Millionaires list of business magazine Quote. From an Eindhoven trio that made a fortune with smart shipping software to an underwear seller from Vught.

Dit artikel is afkomstig uit BN DeStem. Elke dag verschijnt een selectie van de beste artikelen uit de kranten en tijdschriften op NU.nl. Daar lees je hier meer over.

Rob van den Heuvel (31), Bas Smeulders (32) en Sabi Tolou (35) heten ze, en ze hebben alle drie 95 miljoen euro op hun spaarbankboekje staan. De drie jeugdvrienden maakten hun fortuin met het door hun opgerichte bedrijf Sendcloud uit Eindhoven, dat kleine en grote webshops alles biedt wat ze nodig hebben voor de logistieke afhandeling van hun bestellingen. Ze staan op plek 13, 14 en 15 en zijn daarmee de hoogst genoteerde Brabanders in de top-100.

Wie ook niet op een houtje hoeft te bijten, is de in Geldrop getogen 36-jarige Roy van den Broek (plek 27, 55 miljoen) De oud-leerling van het Strabrecht College begon ooit als dj, legde zich daarna toe op de verhuur van discoapparatuur en werd groot met software voor bedrijven in de evenementensector.

De eerste – en enige – jongedame op de lijst staat op plek 37 met een vermogen van 55 miljoen euro: de Bossche Sharon Hilgers (34), het brein achter sieradenbedrijf My Jewellery. Op plek 41 en 42 staan haar stadsgenoten Rens van den Berg (38) en Bart Oosterholt (41), bekend van het kortingsplatform Social Deal. Allebei zijn ze goed voor 43 miljoen euro.

Bob van Luijt (38), wiens wieg in Bergen op Zoom stond, moet genoegen nemen met een vermogen van 38 miljoen euro, goed voor plek 50 op de lijst. Hij geldt als begenadigd basgitarist, maar zijn miljoenen verdiende hij tóch echt met Weaviate, een bedrijf dat software levert waarmee databases gemakkelijk doorgespit kunnen worden.

Wie muziek wel wist om te zetten in klinkende munt is de nog maar 27-jarige Stef Vugts (plek 54, 35 miljoen) uit Oosterhout. Zijn bedrijf Fruit of Covers maakt muziek en playlists voor streamingdiensten. Geen popliedjes, maar geluiden van onder andere kabbelende riviertjes en klankschalen.

Onderbroeken

Een plek lager, op nummer 55, staat Alexander Willemsen (35) van Scito Media uit Valkenswaard, dat ‘affilate systemen’ opzet. Als iemand iets via jou koopt, dan krijg jij een deel van de opbrengst. Zijn vermogen wordt geschat op 35 miljoen euro, en dat is iets meer dan de 33-jarige Jorn Besselink (plek 64, 30 mln.) op de bank heeft. De Vughtenaar is bekend van On That Ass, een abonnementsdienst voor onderbroeken.

Sebastiaan Korse (31) uit Eindhoven kan nog 25 miljoen euro stukslaan voordat hij aan de bedelstaf moet. De Eindhovense ondernemer in giftcards staat op plek 71. Een paar plekjes lager, op nummer 77, staat Bredanaar Gijs Bruinhof (30) met 20 miljoen euro. Hij richtte samen met provinciegenoot Philip Deeleman (plek 80, eveneens 20 mln.) horeca-uitzendbureau GP Connect op.

Dat je met de verkoop van gereedschap rijk kunt worden, bewijst de 36-jarige Tilburger Luuk Schormans (plek 85, 20 mln). Een plek achter hem staat de in Son en Breugel geboren Sjors Wartenbergh (38) met een vermogen van 20 miljoen euro. Hij sprokkelde dat bij elkaar met zijn consultancybedrijf Web. Ietsjes minder geld heeft Robbert van de Corput (36), de Bredase dj die bekend werd onder de naam Hardwell. Hij is, ondanks een jaartje vrijaf, nog altijd goed voor 19 miljoen euro en dat levert hem plek 89 op.

Dan de ‘armen’ uit de top 100. In de onderste regionen staat de 37-jarige Noud Baijens (plek 90, 18 mln), telg uit een Waalwijks ondernemersgezin. Hij schraapte zijn vermogen bij elkaar met recruitmentbureau Pro Contact. De laatste Brabander in de lijst is de in Boxtel geboren Sam Renders (30) op plek 94, met een vermogen van 18 miljoen euro. Hij verdiende dat geld met plaatjes draaien en zijn platenlabel Heartfield Records.

Heineken

De allerrijkste 40-minner op de lijst is dj Martin Garrix met een vermogen van 50 miljoen euro. Zijn vermogen is slechts een schijntje vergeleken met de nummer 1 van de Quote 500, de ‘overall lijst’ van rijke Nederlanders. Haar naam? Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken. Ze heeft volgens het zakenblad liefst 12,6 miljard euro op de bank en is daarmee rijker dan alle Brabantse jonkies in de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs, die dit jaar voor de negentiende keer verscheen.

The article is in Dutch

Tags: filthy rich login required

-

PREV Civil servants have to leave the Randstad, more employment to the region: ‘Government feels far away’
NEXT Higher wages in healthcare, GL-PvdA proposes on Labor Day