BIZAR: The Netherlands leads the way in approving asylum applications, intervention necessary

BIZAR: The Netherlands leads the way in approving asylum applications, intervention necessary
BIZAR: The Netherlands leads the way in approving asylum applications, intervention necessary
--

De staatssecretaris van asiel, VVD’er Eric van der Burg, zegt dat ook te vinden en vindt dat er ingegrepen moet worden. Nu geeft Nederland nog veel te vaak mensen met een asielaanvraag het voordeel van de twijfel. Dus ook al rammelt het verhaal aan alle kanten, ook al zijn er vraagtekens bij de IND, ook al kloppen een aantal zaken niet, toch worden er asielaanvragen aan de lopende band goedgekeurd. Dit kan niet, want de hele asielketen staat in Nederland al lange tijd op knappen. Ingrijpen in dit beleid is dus noodzakelijk.

Maar goed, Eric van der Burg is een VVD’er en VVD’ers zeggen en beloven wel meer. Eerst zien, dan geloven. Maar de cijfers zijn schrikbarend hoog. In Nederland heb je dus 80 procent kans dat je asielaanvraag wordt goedgekeurd, in Roemenië, IJsland en Zweden ligt het inwilligingspercentages onder de 30 procent! En dat weten de mensen die op zoek zijn naar een verblijfstatus in Europa natuurlijk maar al te goed. In Nederland moet je wezen! Het zijn vooral Syriërs die hier aankloppen, ook al verblijven ze misschien al jaren in een ander Europees land. Maar ook Eritreeërs worden soepel behandeld als ze een civiele dienstplicht in eigen land proberen te ontvluchten. Zij kunnen, op voorspraak van Van der Burg, aanspraak maken op ‘kansrijk asiel’.

Deze gastvrijheid stuwt het aantal asielaanvragen alleen maar verder op en als je dat blijft goedkeuren, heeft dat natuurlijk weer effect op de aanvragen in de toekomst. Aanpakken dit beleid dus!

The article is in Dutch

Netherlands

Tags: BIZAR Netherlands leads approving asylum applications intervention

-

NEXT On the road with the ombudsman: “The municipality is in a burnout”