Fairytale and lots of flowers: the most striking outfits from the Met Gala | Backbiting

--

The Met Gala, the annual fashion festival at the Metropolitan Museum of Art in New York, took place on Monday evening. This year’s dress code was The Garden of Time. Many flowers passed by on the beige and moss green carpet.

Zendaya droeg een saffierblauwe jurk van modehuis Maison Margiela, ontworpen door John Galliano. De jurk bestond uit lagen tule en was versierd met druiven en veren.

Sarah Jessica Parker koos voor een opvallende hoed van Richard Quinn, die ook haar jurk ontwierp. De 59-jarige actrice is een graag geziene gast op het Met Gala. Dit jaar was Parker er voor de twaalfde keer aanwezig.

a32d1ba20e.jpg
Bad Bunny droeg een pak inclusief hoed van Maison Margiela. Het pak van de muzikant had veel weg van een kostuum.

b384964a33.jpg
Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour, die het Met Gala organiseert, draagt nooit heel wilde creaties. Dit keer koos ze voor een lange jurk met bloemenpatroon van LOEWE.

eb530ad94d.jpg
Model Gigi Hadid droeg een jurk van Thom Browne, met daarop gele rozen en groene blaadjes.

b24f52ac7d.jpg
Acteur Adrien Brody droeg een simpel zwart pak, maar maakte het spannender met een grote vogelbroche op zijn schouder.

04a0fe8329.jpg
Shakira verscheen in een knalrode jurk van Carolina Herrera. De volumineuze mouwen doen denken aan rode rozen.

cde6e0e3a2.jpg
Sydney Sweeney was bijna onherkenbaar op de loper. De normaal blonde actrice verscheen in een zwarte coupe. Ze droeg daarbij een lichtblauwe jurk met bloemdetails van Miu Miu.

b30a5e47ae.jpg
Kim Kardashian staat bekend om haar opvallende outfits voor het Met Gala. Ook deze keer viel de realityster en ondernemer op. Ze droeg een metallic jurk met zeer strak korset van Maison Margiela. Daaroverheen droeg Kardashian iets dat leek op een alledaags vest.

0ddec8805d.jpg
Nicki Minaj draagt graag kleurrijke outfits, en dat was dit keer niet anders. De rapper viel op in een gele jurk met gekleurde bloemen van ontwerper Francesco Risso.

36be7b8398.jpg
Demi Moore was voor het eerst in vijf jaar aanwezig op het Met Gala. De actrice koos een jurk van Harris Reed, gemaakt van vintage behangpapier. In de borduursels op de jurk zit in totaal elfduizend uur werk.

dc14a99dbb.jpg
Lil Nas X was te zien in een ivoorkleurig pak van Raul Lopez. Het pak oogt in eerste instantie simpel, maar van dichtbij zijn de maar liefst 50.000 Swarovski-kristallen goed te zien.

f236d7bf6a.jpg
In het Metropolitan Museum of Art is momenteel de tentoonstelling Sleeping Beauties: Reawakening Fashion te zien. Daarin worden de kledingstukken in glazen vitrines vertoond, als verwijzing naar het sprookje over Sneeuwwitje. Verschillende gasten kozen daarom voor een outfit in sprookjesthema. Zo ook zangeres Lana Del Rey. Zij verscheen in een jurk gemaakt van takken.

Beeld: NL Beeld


Lees meer over:

Achterklap mode Met Gala


The article is in Netherlands

Tags: Fairytale lots flowers striking outfits Met Gala Backbiting

-

PREV In Gaza, Palestinians search for thousands of missing relatives every day
NEXT Civil servants must leave the Randstad, bring more employment to the region: ‘Otherwise the government will feel far away’ | Domestic